دسته
آرشیو
آمار وبلاگ
تعداد بازدید : 17048
تعداد نوشته ها : 8
تعداد نظرات : 20
Rss
طراح قالب
موسسه تبیان

شاید بتوان گفت در میان همه ی ویژگی هایی که برای یاران امام منتظر بر شمرده شده، یک ویژگی از همه بارزتر و با اهمیت تر است و آن اینکه آن ها مصداق کامل «اولیاءالله»(دوستان خدا) هستند که در قرآن کریم بدان ها اشاره شده است. آنجا که می فرماید:

 اَلا إِنَّ أَوْلِیَاءَ اللَّهِ لا خَوْفٌ عَلَیْهِمْ وَ لا هُمْ یحْزَنُونَ¹

آگاه باشید که بر دوستان خدا بیمی نیست و غمگین نمی شوند.

امام صادق (علیه السلام) در روایتی خصال شیعیان قائم آل محمد (علیه السلام) را چنین بیان می کنند:

طوُبی لِشِیعَة قائِمِنا المُنتَظِرِینَ لِظُهُورِهِ فی غَیبَتِهَ وَ المُطیِعِین لَهُ فی ظُهُورِهِ، أُوُلئِکَ أولِیاءُالله الَّذینَ لا خَوْفٌ عَلَیْهِمْ وَ لا هُمْ یحْزَنُونَ²

خوشا به حال شیعیان قائم، که در زمان غیبتش منتظر ظهور او هستند و در هنگام ظهورش فرمانبردار او، آنان اولیای خدا هستند، همان ها که نه ترس آن ها را فرا می گیرد و نه اندوهگین می شوند.

اینکه انسانی از هیچ چیز ترسی به دل راه ندهد و از هیچ چیز اندوهگین نشود،تنها زمانی امکان پذیر است که جز خدا نبیند و جز به خدا نیندیشد و این اوج کمال آدمی و بالاترین مرتبه ای است که یک انسان می تواند بدان دست یابد.

امام علی (علیه السلام) نیز در وصف یاران مهدی (علیه السلام) می فرماید:

...فَیَجْمَعُ الله تَعالی لَهُ قَوماً قَزَعٌ کَقَزَعِ السَّحابِ، یُؤَلِّفُ اللهُ بَینَ قُلوبِهِم لا یَستَوحِشُونَ إلی أحَدٍ، وَ لا یَفرَحُونَ بِأحَدٍ یَدخُلُ فِیهِم، عَلی عِدَّةِ أصحابِ بَدرٍ، لَم یَسبِقْهُمُ الأوَّلَونَ وَ لا یُدرِکُهُمُ الآخِروُنَ...³ .

خداوند تعالی مردمی را برای [یاری] او گرد می آورد، همچنان که پار ه های ابر گرد آمده و به هم می پیوندند. خداوند دل های آنان را به هم نزدیک می کند. آن ها از هیچ کس ترسان نمی شوند. و از اینکه کسی بدان ها بپیوندد شادمان نمی گردند. تعداد آن ها همان تعداد اصحاب بدر است. هیچ کس از پیشینیان از آن ها سبقت نمی گیرد و هیچ کس از آیندگان به آن ها نمی رسد.

از روایت های مفصلی که درباره تعداد یاران امام مهدی (علیه السلام) و کشور و سرزمین آن ها نقل شده، چنین بر می آید که آن ها عصاره فضایل همه ی ملت ها و بر ترین های همه ی اقوام روی زمین هستند.4

 

1ـ سوره یونس آیه 62.

2ـ صدوق،محمدبن علی بن حسین، کمال الدین و تمام النعمة، ج 2، ص 357، ح 54.

3ـ الحاکم نیسابوری، ابو عبدالله محمدبن عبدالله، المستدرک علی الصحیحین فی الحدیث، ج4، ص 554، به نقل از: معجم احادیث الامام المهدی علیه السلام، ج 2، ص100.

4ـ ر.ک: معجم أحادیث الامام المهدی علیه السلام، ج 3، ص 108-104و ج 4، ص32-22.

 

منبع: معرفت  امام زما ن (علیه السلام) و تکلیف منتظران ـ ابراهیم شفیعی سروستانی

دسته ها :
X